Nandi Hills

Bangalore

Area: 146 Sq. m.

 

The brief was to design a retirement home for a couple, set in the lap of nature at Nandi Hills. Nandi Hills is a small hill town about 60 kms away from the hustle of Bengaluru.
The design required a climate-oriented approach with a sloping roof, sunlight permeability and emphasis on ventilation. We came up with something unique in the form of a sloping roof flowing inwards to form the habitable volumes. The volume inside is punctuated with voids to allow for natural ventilation and visibility. Early morning sunlight flows in through the skylight bringing the whole house to life.

NandiHills01
NandiHills04
NandiHills02
     AND Studio 2020
  • Grey Google Places Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • YouTube